Samen leven

 

Door samen te spelen leren kinderen elkaar te accepteren en conflicten vreedzaam op te lossen

1 miljard kinderen en jongeren leven in conflictgebieden. Zij zijn hun vertrouwen kwijt, missen structuur en hebben last van trauma's. Dankzij de sport- en spelprogramma's van Right To Play hebben ze weer plezier, leren ze over zichzelf en de ander en gaan ze op een niet-gewelddadige manier met elkaar om.

Na afloop van elke sport- of spelactiviteit bespreken ze de activiteit met de coach en wat je met dat inzicht kunt als je niet aan het spelen of sporten bent. Zo leren ze bijvoorbeeld zich aan regels te houden, samen te werken en om te gaan met winnen en verliezen. De coaches organiseren ook sportactiviteiten voor de gemeenschap die bijdragen aan meer begrip en respect en het vreedzaam oplossen van conflicten.

"Wat ik denk dat de kinderen nodig hebben om vrede in Zuid-Soedan te realiseren, is om samen met elkaar te kunnen spelen." - James, Right To Play Coach, Zuid-Soedan

Waarom een vriend krachtiger is dan een pestkop....

    
 
Mostafa's groei...
Washing hands

Onze spelletjes en activiteiten leren kinderen belangrijke levensreddende aspecten zoals het wassen van hun handen en het gebruiken van een klamboe.

Kids in class

We trainen lokale leraren en leiders van de gemeenschap om onderwijs leuk te maken. Op die manier zijn kinderen enthousiast en betrokken bij hun leerproces.  

Act