Right To Play is een internationale ontwikkelingsorganisatie, in 2000 opgericht door Olympisch schaatser Johann Olav Koss
       

We zetten ons in voor het recht van ieder kind om te sport​en en te spelen. Voor een heleboel kinderen is dit niet vanzelfsprekend. Right To Play gelooft dat sport en spel onmisbaar zijn in de ontwikkeling van kinderen en dat iedereen moet kunnen meedoen. Iedere dag weer zien we wat sport en spel betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede, conflictsituaties of te maken hebben met ziektes of lichamelijke beperkingen. Sport en spel laten deze kinderen weer kind zijn, maar maken hen ook weerbaar. Right To Play zorgt voor een veilige plek waar kinderen spelenderwijs belangrijke waarden en vaardigheden leren, kennis opdoen en biedt hen langs die weg een kans op een betere toekomst. Daarnaast zijn sport en spel effectieve instrumenten om maatschappelijke doelen te realiseren.

Door de kracht van sport en spel helpen we een miljoen kinderen om hun potentieel te herkennen en hun dromen te realiseren. Onze programma's hebben meetbare impact op de drie meest essentiële gebieden van de ontwikkeling van het kind: de kwaliteit van het onderwijs, het vermogen om gezond te blijven en hun potentieel om aan vreedzame gemeenschappen te kunnen bouwen.

De basis voor onze aanpak is eenvoudig: we creëren een veilige omgeving voor kinderen waarin ze zich kunnen richten op hun sociale, emotionele en fysieke groei. Wij geloven sterk in integratie, bescherming van kinderen en gelijkwaardigheid. Met deze principes leren we kinderen en hun gemeenschappen de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om een duurzame positieve verandering te creëren. Blijf lezen en wij laten je zien hoe ...

 
  
 
Children from Thailand jumping
Kids in class

We trainen lokale leraren en leiders van de gemeenschap om onderwijs leuk te maken. Op die manier zijn kinderen enthousiast en betrokken bij hun leerproces.  

 

Little girl peace sign

De vreugde van spelen overstijgt etnische, culturele en historische verschillen. Wanneer kinderen samen spelen, leren ze vaardigheden om vreedzaam te leven.

Washing hands

Onze spelletjes en activiteiten leren kinderen belangrijke levensreddende aspecten zoals het wassen van hun handen en het gebruiken van een klamboe.

Act