• Nieuws​ - 19 april 2017

  Voetbal gaf Khansa het zelfvertrouwen om zich uit te spreken

  Khansa_Main_Story_Image.png

  Khansa is een verlegen middelbare scholier uit Karachi, Pakistan. Soms komt ze niet goed uit haar woorden, vooral onder grote groepen mensen. Maar laat je niet voor de gek houden, want ze komt zeker voor zichzelf op. Zo zei ze nee tegen haar uithuwelijking.​

  Sinds vorig jaar neemt Khansa deel aan Generation Amazing, een programma van 'the Supreme Committee for Delivery & Legacy's Football for Development*. In Pakistan wordt dit programma uitgerold door Right To Play. Wekelijks voetbalt Khansa met meisjes van haar leeftijd. Dit doet haar goed. Ze leerde samen te spelen en begon zelfs aanwijzingen te geven aan haar medespelers. Daarnaast hielpen de steun en positieve woorden van haar coaches Khansa enorm. Ze kreeg meer zelfvertrouwen en zag waar ze allemaal goed in was. Ze realiseerde zich dat haar mening ertoe deed.

  "Door voetbal leerde ik dat het niet uitmaakt wie je bent. Jongen of meisje. Je hebt allemaal een stem. Door de sport- en spelprogramma's heb ik geleerd hoe ik die stem kan gebruiken om voor mezelf op te komen". Aldus Khansa.

   Khansa_Story_Image2.png

  Khansa zou zoals veel meisjes in Pakistan uitgehuwelijkt worden. Dit zag ze echter niet zitten. Ze was bang dat ze door een huwelijk niet meer naar school zou kunnen gaan. "Ik wist dat zodra ik getrouwd was, ik niet meer naar school zou kunnen gaan. Mijn nichtjes zijn hier het voorbeeld van". Khansa geloofde dat ze haar ouders kon overtuigen om de huwelijksplannen stop te zetten, want ze zou mogelijk door kunnen studeren aan de universiteit.

  Khansa haalde haar ouders over om haar huwelijk uit te stellen tot ze klaar is met school. Door de lessen van Right To Play durfde Khansa voor zichzelf op te komen en haar mening te delen. Ze heeft het gevoel dat ze nu alles aankan en een verandering teweeg kan brengen in haar directe omgeving. "Ik voel me zo trots. Ik ben blij dat ik mijn opleiding kan afronden. De kans om hierna nog door te studeren is natuurlijk geweldig."

  *The Supreme Committee for Delivery & Legacy is de autoriteit verantwoordelijk voor het opleveren van de infrastructuur en operationele planning. Dit voor de FIFA™ Wereldkampioenschappen voetbal in 2022. Dit evenement draagt bij aan het behalen van ontwikkelingsdoelstellingen en wil een duurzame nalatenschap achter laten in Qatar, het Midden-Oosten, Azië en de rest van de wereld.

    
Act