• Nieuws​ - 5 juli 2017

  Majd speelt mee met Right To Play in vluchtelingenkamp Jordanië

  Majd_Main_Story_Image.pngFoto's door: Paul Bettings

  "Mijn moeder wilde dat ik meedeed aan het speelprogramma van Right To Play", zegt Majd. "Ze hoorde over het programma en vond het erg interessant. Ze vertelde me hoe het programma me een betere voetballer en een succesvoller persoon kan maken. Ik had er gelijk zin in."

  Majd, 14 jaar, doet samen met ongeveer 1.000 andere kinderen mee aan de Right To Play programma's in het Al Baqa'a vluchtelingenkamp in Jordanië. Hij woont hier samen met veel gevluchte Syrische en Palestijnse kinderen. Er is niet veel voor kinderen en jongeren te doen. De verveling, de diverse achtergronden en traumatische ervaringen van deze kinderen, maakt het een moeilijke plek om op te groeien. De Right To Play programma's dragen bij aan de ontwikkeling van deze kinderen. Zo leren ze onder andere over respect, het omgaan met verlies en het werken in een team. Daarnaast zijn gelijkheid, uitsluiting en acceptatie belangrijke onderdelen die naar voren komen.

  Het afgelopen jaar kwamen kinderen tussen de 10 en 16 jaar oud drie keer per week samen om mee te doen aan groepsdiscussies en om lekker te voetballen.

  "Met voetbal leerde ik om de bal te vragen en samen met mijn team het doel te verdedigen. Om te anticiperen op veranderende situaties en om samen te spelen. Ook met meisjes", zegt Majd. "Het heeft me de kracht te geven om voor mijzelf en anderen op te komen. Ik ben vrienden geworden met veel jongens en meisjes uit het programma. Ik groei op in dit kamp en wil het een betere plek maken".

   

  Play Can't Wait

  Right To Play biedt wekelijkse speelprogramma's in meer dan 52 vluchtelingenkampen. Want spelen kan het leven van kinderen verlichten en verbeteren. Play Can't Wait.

  Doe mee​ om samen met Right To Play de kracht van het spelen door te geven. Aan alle kinderen. Wereldwijd. 


   Majd_Story_Image2.png
  Zowel jongens als meisjes voetballen mee in de Right To Play programma's in Jordanië.​


    
Act