• Nieuws​ - 11 juni 2018

  Dam tot Damloop: de tactiek van Onno

  Untitled design (5).png 

  Ook dit jaar is Right To Play weer het officiële goede doel van de Dam tot Damloop. Ruim 200 deelnemers gaan de sportieve uitdaging aan en halen hiermee geld op voor Right To Play. Iedere Right To Play loper wordt gevraagd om minimaal € 100,- op te halen voor onze sport- en speelprogramma's. Zo ook Onno uit Amsterdam. Hij schoot uit te startblokken en voert het fondsenwervingsklassement aan met € 397,-. Laten we kijken hoe hij dat heeft gedaan!

  Onno is een pianotechnicus uit Amsterdam. Hier woont hij met vrouw en zoon. Als vrijetijdsbesteding houdt hij zich graag met outdoor sporten bezig. "Hardlopen is één van deze sporten. Dit ontstond toen een goed doel mij, 1 maand voor de start, vroeg om mee te doen met de Dam tot Damloop. Dat vonden mijn beentjes uiteindelijk niet zo fijn, maar wat was het een leuke dag! Dus ben ik aan het trainen geslagen om deze afstand (10 Engelse Mijl) gemakkelijker en sneller te kunnen lopen."

  Waarom lopen voor Right To Play?

  "Na een geslaagde eerste keer dacht ik waarom zal ik niet jaarlijks lopen voor een goed doel. Dit jaar wordt de 3e keer dat ik mee loop en heb ik gekozen voor Right To Play! Deze organisatie loopt er niet aan voorbij dat spel een zeer krachtig middel is voor een kind om te leren. Zeker voor kinderen in probleemgebieden. Leren vriendjes maken, leren wat fair play is, leren dat als je valt je ook weer op kan staan! En dat allemaal door te spelen! Een prachtige filosofie."

  De tips van Onno

  Persoonlijk adresboekje: "Bij het fondsenwerven heb ik zowat mijn hele persoonlijke adresboek gebruikt. Een echt goudmijntje. Mijn vrienden, familie en kennissen heb ik een persoonlijk bericht gestuurd over mijn actie voor Right To Play. Hierin zit een link die hen doorstuurde naar mijn persoonlijke pagina op PIF World​."

  Face to face: "Iedereen die het wil horen vertel ik over mijn hardloopambities en als ik merk dat er de juiste interesse is, dan vertel ik ze van mijn sponsoractie voor Right To Play."

  Maak een bedankje: "Een bedankje voor de mensen die sponsoren vind ik wel zo fijn."

  Streefbedrag: "Ik heb mijn streefbedrag hoog ingesteld op PIF World en als dat bedrag bijna bereikt wordt maak ik hem hoger."

  Begin op tijd: "Ik ben redelijk vroeg begonnen met werven dus BEGIN NU!!"

  Donaties blijven op de actiepagina van Onno binnenkomen en de vraag op welk bedrag Onno gaat eindigen. Wij zijn in ieder geval erg trots op Onno en alle lopers van Right To Play!

  Nog geen actiepagina aangemaakt? Maak nu jouw actie aan!

    
Act