Tien Tellen Stil staan op 18 september

Op woensdag 18 september speelden kinderen in Nederland heel even niet. We stonden met z'n allen Tien Tellen stil bij alle kinderen in de wereld voor wie spelen niet vanzelfsprekend is. Omdat ze in armoede leven. Omdat het onveilig is. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe. Ook songwriter en rapper Diggy Dex stond Tien Tellen stil. Hij bezocht drie speelplekken in Nederland. Zo zag dat eruit:

Diggy Dex voor Right To Play

Songwriter en rapper Diggy Dex schreef speciaal voor Tien Tellen Speelstilte een nummer en videoclip. Daarbij liet hij zich inspireren door het werk van Right To Play. De single 'Tien Seconden' gaat dan ook over de kracht van spelen. Leuk weetje: de beelden in de clip zijn van onze speelprogramma's in Ghana en Rwanda. Luister het nummer op Spotify

Zo sta je Tien Tellen stil

Tien Tellen is eigenlijk een Spel. En een spelletje kun je natuurlijk altijd doen! Leuk om in de pauze te spelen, of kort voordat de voetbal - of muziekles begint. Diggy en kinderen die het spel al met hem gespeeld hebben leggen haarfijn uit hoe het werkt: