Choose to Challenge: steun meiden wereldwijd

IWD 2021 - Image 1 - Web Hero

De cijfers zijn schrikbarend: 11,2 miljoen meisjes - die voordat de COVID-19-pandemie uitbrak wel naar school gingen - lijken nooit meer terug te gaan… Daarmee voegen ze zich bij de 132 miljoen meisjes die nu al niet naar school gaan. Niet naar school gaan betekent dat de kans dat meiden te maken krijgen met huiselijk geweld, uithuwelijking en tienerzwangerschap enorm groot is. De pandemie zorgt ervoor dat de vooruitgang die we met elkaar hebben geboekt, dreigt terug te draaien.

En daar blijft het niet bij. De nodige maatregelen rondom COVID-19 hebben ook een negatieve invloed op het leiderschap en de werkgelegenheid van vrouwen wereldwijd. En dus op het aantal vrouwelijke rolmodellen. Dit heeft een enorme impact op toekomstige generaties.

Nu kunnen we het tij nog keren en deze terugval stoppen. #ChooseToChallenge
Bekijk de video en laat jouw stem horen:

Vrouwelijke rolmodellen nodig

Als meisjes dezelfde kansen op onderwijs krijgen als jongens, dan profiteert iedereen daarvan: het aantal kind huwelijken en vroege zwangerschappen zal dalen en meisjes maken kans op een betere baan waardoor het gezinsinkomen zal stijgen.

In het creëren van gelijke kansen spelen vrouwelijke rolmodellen zoals moeder, leerkrachten en coaches een belangrijke rol. Zij laten zien wat er mogelijk is, wat je kunt bereiken als je zelf het voortouw neemt. Zij kunnen jonge meiden weer laten dromen van een mooie toekomst waar plek is voor iedereen.

Daar kunnen en moeten wij ze bij helpen. Doe je mee?

Dit kun jij doen: #ChooseToChallenge

Draag samen met ons uit dat je voor de gelijke behandeling van jongens en meisjes gaat. Juist in deze tijd, waarin de positieve ontwikkeling die er was, terug lijkt te draaien.

Zo kun je dat doen:

  • Deel onze posts op Instagram, Facebook en LinkedIN over dit onderwerp
  • Praat met vrienden, familie en collega’s over de impact van vrouwelijke rolmodellen in jouw leven
  • Steun de programma’s van Right To Play door te doneren of in actie te komen
Dit doet Right To Play voor gelijkheid van meisjes en jongens

Right To Play werkt al jaren aan het verbeteren van de gelijkheid tussen jongens en meisjes, waarbij toegang tot onderwijs voor meisjes een speerpunt is. We zetten spelen play-based learning in om meisjes naar school te krijgen, om hun schoolresultaten te verbeteren en om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Daarnaast promoten we spelenderwijs de dialoog tussen meisjes en jongens over hun gelijke rechten. Tijdens deze COVID-19-pandemie is er vanuit Right To Play extra aandacht voor de steun voor meiden.