Nieuwe podcast met Rivkah op het Veld en Hugo Kennis

Podcast Hugo en Rivkah.jpg

Over Impact Gesproken is de Right To Play Podcast serie met sportjournalist en Right To Play ambassadeur Rivkah op het Veld. Zij reflecteert met inspirerende persoonlijkheden en mede-ambassadeurs op onderwerpen die impact hebben op het leven van kwetsbare kinderen, en op hun eigen wereld. In deze tweede aflevering praat Rivkah met TV Kok, Acteur, Expeditie Robinson winnaar, Ambassadeur van Right To Play en “moestuin-fan” Hugo Kennis over de impact van een crisissituatie op je mentale gezondheid. Aanleiding van het gesprek is Wereldvluchtelingendag.

Van Overleven naar weer leven

Een schooltas inpakken. Lekker buiten spelen. Voor 33 miljoen kinderen die op de vlucht zijn hebben deze dagelijkse activiteiten plaats gemaakt voor angst en onzekerheid. Hun zoektocht naar een veilige plek is niet zonder gevaar en de plek waar ze aankomen is zeker geen vakantiebestemming. Het vertrouwde leven met familie, vrienden en school wordt als je op de vlucht moet in een keer weggevaagd. Leven is overleven geworden.

Voor Hugo en Rikvah is vluchten een relatief abstract begrip. Zij proberen zich voor te stellen hoe het is als je ineens alle normale dingen niet meer kunt doen. Hun conclusie: mentale steun is dan cruciaal en spelen een eerste levensbehoefte. Luister nu op Spotify

Podcast Hugo en Rivkah.jpg
Wereldvluchtelingendag

Aanleiding van de podcast is Wereldvluchtelingendag. Right To Play steunt wereldwijd elk jaar 200.000 vluchtelingenkinderen in 92 vluchtelingenkampen of opvangcentra. We helpen ze om hun traumatische ervaringen een plek te geven. Met sport- en speelactiviteiten leren we ze omgaan met verlies en onzekerheid. En we zorgen ervoor dat ze weer naar school gaan en nieuwe vrienden maken. We leren vluchtelingenkinderen weer te leven en vertrouwen te hebben in de toekomst.

Heb je de eerste aflevering van Over Impact Gesproken met Rivkah op het Veld en power woman en tophockeyster Eva de Goede gemist? Luister deze dan nu!