Sportmerk ASICS en Right To Play verlengen samenwerking

asics.jpg

ASICS en Right To Play lanceren opnieuw een gezamenlijk project. Dit keer wordt sporten en spelen ingezet voor de gezonde ontwikkeling van kinderen in Oost-Afrika. We zijn trots op de continuering van deze samenwerking!

Sportgerichte activiteiten

In 2018 lanceerden Right To Play en ASICS een 3-jarig project in Libanon. Met sportgerichte activiteiten hielpen we samen in totaal 7.000 ouders en kinderen bij de ontwikkeling van hun fysieke, geestelijke en emotionele gezondheid in een vluchtelingen context. 115 jongeren werden opgeleid tot jeugdcoaches om kinderen te begeleiden in hun ontwikkelingstraject. Het project werd in Libanon zo goed ontvangen dat een aantal scholen de activiteiten als vast onderdeel hebben opgenomen in de gymlessen.

Gezonde ontwikkeling

Onze samenwerking smaakt naar meer. Vandaag, op de geboortedag van ASICS founder Kihachiro Onitsuka, lanceren we opnieuw een gezamenlijk project. Dit keer wordt sporten en spelen ingezet voor de gezonde ontwikkeling van kinderen in Oost-Afrika, namelijk in Burundi, Ethiopië, Mozambique, Rwanda, Tanzania en Oeganda.

Gezond lichaam, gezonde geest

In 1949 richtte Kihachiro Onitsuka ASICS op. Hij had een helder doel voor ogen: zoveel mogelijk mensen helpen, met name jongeren, aan een gezonde levensstijl waar zowel de fysieke als de mentale gezondheid centraal staat. De samenwerking van ASICS en Right To Play in Libanon en nu ook Oost Afrika weerspiegelt de visie van de pioniersgeest van Onitsuka.

Minako Yoshikawa, Senior General Manager of Sustainability Division of ASICS Corporation:
Bij ASICS zetten we ons in om het mentale en fysieke welzijn van de wereld te bevorderen. Kinderen en jongeren zijn de sleutel voor het bouwen aan die betere wereld. Sport helpt ze op alle fronten sterker te worden. Onze merknaam, ASICS, een acroniem voor Anima Sana In Corpore Sano oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam, reflecteert die gedachten. "

We zijn trots op dit mooie partnership. Dank ASICS voor de blijvende steun!