Susan McIsaac nieuwe CEO van Right To Play International

Susan McIsaac - Lebanon

Susan McIsaac is per 1 januari 2021 de nieuwe CEO van Right To Play International. Ze volgt Kevin Frey op die 5 jaar geleden het stokje overnam van onze oprichter en Olympisch schaatskampioen Johann Olav Koss. Susan is al een aantal jaren actief binnen Right To Play. Eerst als internationaal bestuurslid en vervolgens als directeur Filantropie. Het afgelopen jaar heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Right To Play’s ambitieuze 2021-2025 strategie.

Susan: "Ik ben zeer vereerd om Right To Play en de miljoenen kinderen die we bereiken de komende jaren te helpen als nieuwe CEO. Het werk van Right To Play is in deze bizarre tijd enorm belangrijk omdat kwetsbare kinderen juist nu onze hulp nodig hebben om fysiek en mentaal gezond te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat Right To Play die steun kan bieden en dat we ons werk in de komende jaren kunnen uitbreiden zodat we nog meer kinderen die opgroeien in crisis de steun kunnen geven die ze nodig hebben."

Uitrol van ambitieuze programma's

Onder leiding van Susan start Right To Play het nieuwe jaar met de uitrol van twee ambitieuze programma’s. Binnen het My Education, My Future programma zorgen we ervoor dat gevluchte kinderen in Tanzania en Burundi toegang hebben tot onderwijs, met een speciale focus op meisjes met een handicap. En samen met de Lego Foundation en het Ministerie van Onderwijs starten we in Ghana het Partners in Play project. 75.000 leerkrachten worden getraind in onze play-based learning aanpak, waar spelen wordt ingezet om schoolresultaten te verbeteren en zo 3 miljoen kinderen verspreid over heel Ghana te laten groeien in hun ontwikkeling.

Right To Play Nederland kijkt ernaar uit om samen met Susan te werken aan een betere wereld voor miljoenen kwetsbare kinderen.