Right To Play en Liverpool FC Foundation gaan voor teamplay!

RTP x LFC Launch Homepage Banner Image

Fantastisch nieuws! Liverpool Football Club Foundation - het officiële goede doel van de populaire voetbalclub Liverpool - gaat met Right To Play samenwerken. We gaan ons samen inzetten voor kinderen in de wereld voor wie sporten en spelen niet vanzelfsprekend is. Omdat ze in armoede leven. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe.

Liverpool FC Foundation en Right To Play: een perfecte match! We zijn beiden experts op het gebied van sporten en spelen. Met deze achtergrond zetten we speelprogramma’s op die de kracht in kinderen naar boven haalt. We dragen daarmee bij aan de gezonde ontwikkeling van kinderen. En we zorgen voor perspectief en plezier. Meer over de Liverpool FC Foundation zie je in onderstaande video.

In onze meerjarige samenwerking beginnen we allereerst in Anfield, Verenigd Koninkrijk, en Thailand. De focus zal liggen op het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs zodat kinderen op school blijven en niet aan het werk gaan. Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkeling van sociale- en emotionele vaardigheden van kinderen, zodat ze leren omgaan met de vaak extreme situaties waar ze mee te maken hebben zoals armoede, misbruik en uitbuiting. We leren kinderen hoe ze voor hun eigen rechten kunnen opkomen, hoe ze ziekten zoals HIV en Malaria kunnen voorkomen.

Right To Play and Liverpool Football Club Foundation Join Teams 2

In Thailand ligt de focus op de meest kwetsbare kinderen die opgroeien in de buitenwijken van Bangkok. We zetten nieuwe speelplekken neer of knappen bestaande speelplaatsen op zodat kinderen veilig kunnen spelen. Daarnaast werken we spelenderwijs met jongeren en kinderen aan hun zelfvertrouwen en veerkracht.

In Liverpool haken we in op het reeds lopende LFC Foundation programma Ópen Goals’ in Anfield. Daarin krijgen jongeren gratis sportlessen aangeboden om onderwijs en betrokkenheid te stimuleren. Want sport werkt verbindend. Het brengt diverse mensen, landen en organisaties samen. Wij zijn nu al super fan van dit partnership.